Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Bestaande klant
Nieuwe klant

Door een account aan te maken kun je sneller en makkelijker bestellen. Daarnaast kan je je eerdere en huidige bestellingen eenvoudig bekijken.

Maak een kado-geboortelijst aan om je familie, vrienden en collega’s te laten weten wat je graag zou willen hebben. Superhandig want een geboortelijst voorkomt dubbele kadootjes of dat je kadootjes krijgt die helemaal je smaak niet zijn! Deel de inlogcode van je geboortelijst met familie, vrienden of collega’s zodat zij heel makkelijk kunnen zien wat je graag zou willen hebben.

13 Nov 2020

Werk en het alleenstaande moederschap

Als alleenstaande moeder betekent het ook dat je dubbel zo hard moet werken. Maar hoe combineer je dit met het moederschap? Kirsten van @mijngelukje legt jullie vandaag uit hoe ze het fulltime mama zijn combineert met haar werk als fotograaf!

Als alleenstaande moeder heb je recht op KGB (Kinds Gebonden Budget) dit is elke maand een x bedrag. Natuurlijk lang niet genoeg om de basisbehoefte en leuks te kopen. Laat staan nog te sparen dus ik moet/wil werken

Ik werd zwanger in mijn examen jaar, ik deed de opleiding fotografie en liep stage bij een modefotograaf in Rotterdam. Mijn school heb ik natuurlijk gewoon afgemaakt, ik ben niet misselijk/ziek geweest dus dat weerhield mij ook niet te stoppen. Enige nadeel van school was, was dat ik mijn ex nog dagelijks zag. We zaten in dezelfde klas maar zeiden niets tegen elkaar. Ik studeerde af met 20 weken zwangerschap.

Ik wilde al heel lang fotograaf worden. In 2010 kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Daar fotografeerde ik dagelijks mee. In 2014 begon ik de opleiding fotografie en breide ik mijn foto spullen uit. Ik kocht studiolampen, verschillende achtergronden, een nog betere camera etc. Af en toe deed ik een fotoshoot, €25 vroeg ik daarvoor. Als ik daar nu aan terug denk moet ik er wel om lachen. Van dat bedrag kan je natuurlijk helemaal niet leven

Ik wilde na mijn opleiding fulltime gaan werken als fotograaf, maar toen kwam Emma. Ik werk nu niet fulltime maar de weekenden. Door de weeks ben ik fulltime mama. Emma gaat dus niet naar een kinderopvang. In het weekend past mijn moeder op. Door de weeks bewerk ik de fotoshoots. Dit lukt de ene dag beter als de andere dag want ik kan alleen werken als Emma slaapt. Ik ben gespecialiseerd in kinder-fotografie maar naast kinderen (en baby’s) fotografeer ik ook gezinnen, families, zwangere vrouwen en dieren.

Ik heb een eigen “fotostudio”. Onze slaapkamer bouw ik om als ik een fotoshoot in de studio heb. Dit lukt prima want wij hebben een heel grote slaapkamer. Zie hier wat voorbeelden;

Ook fotografeer ik op locatie, dit vind ik zelf ook het leukst om te doen! Ik reis overal heen en ontdek zelf ook nieuwe plekken waar ik daarna vaak zelf nog een keer heen ga met mijn dochter.

Ik hoop dat ik dit werk heel mijn leven mag blijven doen. Naast mama zijn voor Emma vind ik fotograferen het leukste wat er is. Herinneringen vast leggen voor een ander. Het is, helemaal omdat er geen ander inkomen bij komt, een onzeker beroep vooral omdat ik ZZPer ben. De ene maand verdien ik meer als de andere maand en ik heb dus niet altijd de zekerheid of dat dit genoeg is om de maand door te komen.

Voor nu lukt alles gelukkig nog prima en heb ik plezier in mijn werk. Hoe het later eruit ziet, dat zie ik dan wel weer.

Keer hier terug voor lijstje '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »