Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Bestaande klant
Nieuwe klant

Door een account aan te maken kun je sneller en makkelijker bestellen. Daarnaast kan je je eerdere en huidige bestellingen eenvoudig bekijken.

Maak een kado-geboortelijst aan om je familie, vrienden en collega’s te laten weten wat je graag zou willen hebben. Superhandig want een geboortelijst voorkomt dubbele kadootjes of dat je kadootjes krijgt die helemaal je smaak niet zijn! Deel de inlogcode van je geboortelijst met familie, vrienden of collega’s zodat zij heel makkelijk kunnen zien wat je graag zou willen hebben.

29 Jan 2024

Een kraampakket: tips & tricks voor jouw kraamweken

Voor al onze lieve volgers komt deze blog vast niet uit het niets! Voor wie ons volgt op Instagram en Threads heeft vast al voorbij zien komen dat ik (Sandy) inmiddels ruim 17 weken zwanger ben. Ik word letterlijk overspoeld met informatie vanuit de verloskundige, huisarts, doktoren, vrienden, familie, maar ook lees ik (te veel) op forums en Google ik, tot ik een ons weeg. Door al deze informatie (ja sorry, ik creëer het soms ook zelf) zie ik soms door de bomen het bos niet meer. We moeten al super veel regelen in de eerste weken, dus vandaar dit (al zeg ik het zelf) méga goede idee om voor jullie een aantal handige blogs te schrijven met tips en tricks, lijstjes en ervaringen van onze leukste volgers. Zodat jullie (en ik) na 9 maanden met een gerust hart en volledig voorbereid van jullie prachtige kleintje mogen gaan genieten!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het kraampakket. Met een basisverzekering moet je hem zelf aanschaffen (á €35), met een aanvullende verzekering kun je hem vaak kosteloos aanvragen. Dit kan allemaal via de site van jouw zorgverzekering en hij wordt circa 3 maanden voor je bevalling thuis geleverd. Maar meteen krijg je je eerste keuze al: wil je een normaal pakket, duurzaam pakket, ga je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Natuurlijk weet nog niet iedereen het antwoord op deze vraag en is dit voor iedereen anders. Ik koos voor het ‘normale’ ziekenhuispakket. Bekeek de inhoud en dacht letterlijk (sorry) ‘OMG, waarom heb ik dit allemaal nodig’. Matrasbeschermers, kraamverband, luierbroekjes, iets voor de navelstreng.. Oh en een flesje alcohol;)! Begrijp me niet verkeerd, ik draai al 8 jaar een shop voor baby en kids, ik weet héél veel, maar het komt zo wel héél dichtbij.
Ik besloot onze trouwe volgers in te schakelen op Threads, en zo kwam ik dus op het idee om samen met jullie het ultieme kraampakket samen te stellen. Iedereen gaf eigenlijk al vrij snel aan niet veel van het 'standaard' pakket gebruikt te hebben. Eeuwig zonde als je ervoor betaald hebt, aangezien je dan alsnog naar de winkel moet om de helft te kopen (of ja, manlief tussen de Tena Ladies…).

Conclusie: schaf hem NIET aan via je zorgverzekering, maar gebruik onderstaande lijst. Heb je hem toch kosteloos ontvangen? Doneer aan een goed doel! Bijvoorbeeld Stichting Baby Hope, zij zorgen ervoor dat alle materialen bij verschillende projecten in Afrika terechtkomen. Zo kun je andere mommy’s to be enorm blij maken.
THE LIST:

  1. Dé peri bottle (ook wel een post-partum spoelfles genoemd), een handige ‘spuitfles’ om te spoelen na een toiletbeurt. Verkrijgbaar van onder andere het merk Lansinoh (binnenkort verkrijgbaar bij Olive & Mint).
  2. Kraamverband en kraammatrassen van 100% katoen. Een stuk fijner dan de ‘standaard’ plastic matjes. Enkele merken die genoemd zijn: Kotex night-time (deze kun je later ook nog tegen doorlekken in de luier gebruiken), Always discreet incontinentiebroekjes, Kruidvat discreet pants (ook verkrijgbaar in zwart).
  3. Netbroekjes, handig om bovenstaand netjes op zijn plek te houden. Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat je deze het beste uit ziekenhuis 'kan lenen'....
  4. Comfortabele onderbroeken (heel charmant, wel praktisch), om ook over bovenstaand te dragen. Ik kan me deze lagen nog niet helemaal voorstellen, maar ga er vanuit dat het zichzelf wel wijst. Hoop ik.
  5. Als het bloedverlies minder wordt, kun je ook menstruatieondergoed gaan gebruiken. Lijkt mij niet héél fris, maar goed, iedereen is anders.
  6. Puppy pads voor op je autostoel, mochten je vliezen breken onderweg. Zou best iets voor mij zijn dat dit gebeurt in de auto, dus vond dit op zich geen slechte tip.
  7. Tepelcrème van Medela.
  8. Koud- en warm pads van Haakaa om daaronder te koelen (of onderstaande tip als je je man niet voor de 2850284ste keer naar de winkel wil sturen).
  9. Zipzakjes met appelstroop, bevriest niet helemaal, waardoor ze perfect door kunnen gaan als koelelement. En nee, niet in je koelbox…
  10. Witte kool in de koelkast en daarna de bladeren kneuzen, kan enorm helpen bij stuwing!
Keer hier terug voor lijstje '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »