Meer groen in huis; kies jij voor planten?

352 Views 0 Liked

Het huis van Joyce kon je vroeger omschrijven als wit, steriel en kil, maar toch was dit wat zij voor langere periode mooi vond. Maar wat doe je als dit je in een keer tegen gaat staan en je echt warmte begint te missen in huis? Kies je dan voor 100 kussentjes en een warme deken op de bank? Het antwoord is nee! Wat wel het antwoord was op deze vraag lees je in deze blog.


Groen In Huis Joyce Wiggers 1


Ik zat ook met een probleem, want ik 'mistte' wat. Maar wat dan? Na uren inspiratie op te doen via het internet kwam ik erachter. Ik had nul kleur in huis en dat ontbrak. Maar als je jaren in een witte oase leeft, is lichtroze al 'way too much'. Dus wat ga je dan doen? Of nouja, wat moét je dan doen? Juist, DOEN en DURVEN! Ik ging voor groen.. En nee niet licht of zacht groen, écht diep groen.


Na vele uren zoeken en proberen met kleurtesters op de muur kwam ik bij een mooie kleur groen uit; camouflage groen. En wow, het was alsof de muren mij omarmden. Ik bleef maar zeggen 'wauw wat mooi' en 'dit had ik veel eerder moeten doen'. Maar alleen een kleurtje op de muur brengt je nog niet bij een warmer thuis. Er moesten dus ook kussentjes, dekentjes, accessoires in die kleur komen. Met als gevolg dat ik weer tussen de groene kussentjes en dekentjes lag. Dit was het dus ook niet.


Het rare is, wanneer jij een kleur toepast in huis en je loopt door een winkel, dan is het net alsof je ogen naar alles in die kleur worden toegetrokken. Dit gebeurde bij mij dus ook, het was alsof ik alles groen zag want jawel, ik stond in een plantenwinkel. En wauw, als je groen mooi bent gaan vinden zijn ineens planten ook mooi. Vroeger had ik geen enkele plant in mijn huis (want dit had kleur). Zelfs als ik voorheen een nep-plant had, spoot ik die alsnog wit met een spuitbus.


Maar waar ik dus achter kwam is dat planten er zijn in alle soorten, maten en diverse kleuren groen. Want tsja, je hebt groen én groen. Met een volle kar groen kwam ik buiten de winkel, tot verbazing van mijn vriend. Echt waar, planten zijn een verrijking van je woonkamer. Je krijgt leven in je huis, het ruikt heerlijk en het oogt super tof. Ik had geen idee wat voor planten het waren en welke verzorging ze nodig hadden en er zijn dus ook al een aantal gesneuveld. Maar don't worry, begin met kleine plantjes van een paar euro en gaat dit goed, bouw dan je eigen jungle in huis.Elke week komen er nu meer en meer plantjes bij en ondanks dat ik geen groene vingers heb, lukt het me aardig om ze in leven te houden. Ondertussen begint het een mooie groene jungle te worden. Een paar weken geleden heb ik zelfs mijn eigen ecosysteem in een glazen weckpot gemaakt, onderhoudsvrij en 100% zekerheid dat dit blijft leven. De plantjes komen nu terug in het hele huis, van keuken tot slaapkamer.


Groen In Huis Joyce Wiggers


Dus indien je geen plantjes liefhebber bent, begin eens met één plant of een mini stekje. Het kan altijd nog (jawel) de groene container in. Succes!Liefs, X Joyce
@joyce_wiggers
Posted in: Interior

Leave a comment